Select Language
alpinecenterhospitality

Nέο πρόγραμμα σπουδών στη Διαχείριση Κρουαζιερόπλοιων!

Με όλο και περισσότερα πλοία να κατακτούν τις θάλασσες και περισσότερους επιβάτες να επιζητούν διακοπές σε κρουαζιερόπλοιο, η βιομηχανία της κρουαζιέρας γνωρίζει άνοδο και μαζί της αυξάνεται και η ανάγκη για καταρτισμένο προσωπικό.

 Το Alpine Center, Ελβετικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ξενοδοχειακού και Τουριστικού Μάνατζμεντ στην Ελλάδα ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα σπουδών στη Διαχείριση Κρουαζιερόπλοιων!

Το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην αγγλική έκδοση της Καθημερινής στις 5-6 Φεβρουαρίου 2011 ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι αναφέρθηκε στην αισιοδοξία του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας για τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που ελλιμενίστηκαν στον Πειραιά! Η αισιοδοξία του Υπουργείου βασίζεται στην αύξηση των προγραμματισμένων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων φέτος (939 σκάφη έναντι 883 το 2010), στην εν γένει αυξανόμενη δημοτικότητα των διακοπών κρουαζιέρας διεθνώς, καθώς και στο νέο νόμο που επιτρέπει στα κρουαζιερόπλοια που δεν φέρουν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκτελούν κυκλικές κρουαζιέρες έχοντας ως αφετηρία τους τον Πειραιά!  Σύμφωνα με τον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, ορισμένες εταιρείες κρουαζιέρων, όπως η MSC, η Carnival, η Costa και η Royal Caribbean έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμπεριλάβουν την Ελλάδα στα προγράμματά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων,η βιομηχανία κρουαζιέρας υπολογίζει ότι το 2011 θα επιβιβαστούν 16 εκατομμύρια επιβάτες παγκοσμίως στα πλοία της, αναμένοντας αύξηση ύψους 6.6% σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια αισιοδοξία μοιράζονται και οι κύριοι εκπρόσωποι άλλων βιομηχανιών, με τη διαφορά ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας εναποθέτει τις ελπίδες της σε έναν στόλο νέων πλοίων και στο μεγάλο αριθμό νέων πελατών. Σήμερα η Ευρώπη, η Καραϊβική και η Αλάσκα αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές, με τις αναδυόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία να παρέχουν τόσο επιβάτες όσο και υποδομές και συναρπαστικά μέρη για επίσκεψη στους υπάρχοντες οπαδούς των κρουαζιέρων.

Σύμφωνα με το Tourism-Review.com, οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας της κρουαζιέρας ελπίζουν ότι τα νέα πλοία ανά την υφήλιο θα προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επιβατών. Πρόσφατα καθελκύθηκε το καινούργιο σκάφος της εταιρείας Disney Walt στη Φλώριντα. Το σκάφος που έχει χωρητικότητα 4.000 επιβατών κόστισε 900 εκατομμύρια δολάρια. Η επιχείρηση έχει καταστήσει σαφές ότι η τεράστια επένδυσή της θα έχει ανταποδοτικότητα στο άμεσο μέλλον. Σήμερα το Oasis of the Sea της Royal Caribbean είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως με χωρητικότητα 6.000 επιβατών, όμως δεν έχει αξιοποιήσει ακόμη πλήρως τις δυνατότητές του. Συνολικά αναμένεται ότι έξι περίπου νέα σκάφη θα καθελκυστούν μέσα στο 2011.

Πρόσφατα η ένωση Niche Cruise Marketing Alliance (NCMA) ανακοίνωσε ότι ο παγκόσμιος αριθμός διαθέσιμων κλινών στα κρουαζιερόπλοια αυξάνεται σταθερά. Το 2005 ο αριθμός αυτός κυμαινόταν στις 200.000 κλίνες, εντούτοις αναμένεται να αγγίξει το μισό εκατομμύριο μέχρι το 2010.

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι θα υπάρξουν περισσότερες νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες σταδιοδρομίας για νέους άνδρες και γυναίκες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια συναρπαστική καριέρα που προσφέρει πολλά οφέλη.  Με την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη στην Ελλάδα, το Alpine Center ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα σπουδών το οποίο θα εφοδιάσει τους σπουδαστές με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για να εργαστούν σε διεθνή κρουαζιερόπλοια.  Η κυρία Katy Taveira, που πρόσφατα διορίστηκε επικεφαλής καθηγήτρια του τμήματος στο Alpine Center μας μιλάει για την οκταετή επαγγελματική εμπειρία της σε μία από τις κυριότερες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως.

 «Η εργασία μου στα κρουαζιερόπλοια με προκαλούσε καθημερινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μου προσέφερε την πιο συναρπαστική εμπειρία της ζωής μου. Ταξιδεύεις ανά τον κόσμο, συναντάς τους πιό ξεχωριστούς ανθρώπους από όλη την υφήλιο (πλήρωμα και επιβάτες) και αποκτάς ανεκτίμητη εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών και επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα της ειδικότητάς σου. Η δουλειά στο κρουαζιερόπλοιο θα σε κάνει δυνατότερο και μαζί με μια εξαιρετική ομάδα που θα σε στηρίζει, θα συμβάλλεις στο να μεταμορφωθούν οι διακοπές των επιβατών σε όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Προαγωγές, εκπαίδευση, επισκέψεις σε εξωτικά λιμάνια είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που θα αποκομίσεις. Στο όγδοο έτος της καριέρας μου, μου προσφέρθηκε προαγωγή και η θέση της διευθύντριας του πλοίου, αλλά ήταν η εποχή που είχα αποφασίσει να αφήσω τη βιομηχανία των κρουαζιέρων και να εγκατασταθώ κάπου μόνιμα για να κάνω οικογένεια. Θεωρώ ότι η εμπειρία που αποκόμισα εργαζόμενη στα κρουαζιερόπλοια ήταν ανεκτίμητη και μου έδωσε την ευκαιρία να βρω δουλειά στην στεριά σχετικά εύκολα. Ήμουν ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση για την ίδια δουλειά. Συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα να δουλέψουν σε κρουαζιερόπλοιο. Και μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το επάγγελμα αυτό είναι αρκετά επικερδές!»

Η κυρία Taveira συνέβαλε στο σχεδιασμό του προγράμματος διάρκειας 13 εβδομάδων που ξεκινά στο Alpine Center στις 18 Απριλίου 2011.  Τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη είναι μεταξύ άλλων η βιομηχανία των κρουαζιέρων, οι αρχές κρουαζιερόπλοιων, η ασφάλεια και προστασία, η ζωή εν πλω, η οργάνωση και λειτουργία τροφοδοσίας, η οργάνωση και λειτουργία υπηρεσίας υποδοχής, η εξυπηρέτηση πελατών και η αποτελεσματική επικοινωνία. Το Alpine συνεργάζεται στενά με διεθνείς εταιρείες κρουαζιερόπλοιων μέσω των συνεργατών του GM&S και θα συνδράμει τους σπουδαστές στη εύρεση της κατάλληλης πρακτικής άσκησης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Σπουδών Διαχείρισης Κρουαζιερόπλοιων παρακαλώ επικοινωνείστε με το Τμήμα Εισαγωγής Σπουδαστών στο  30 210 8983022 ή στείλτε emai στοl [email protected] www.alpine.edu.gr

 

Search Courses
http://www.swissalpinecenter.com